'Zorg in balans: Fiets de wereld in'

Zorg in balans: Fiets de wereld in

Omschrijving

Zorginstelling Sevagram wil graag voor haar bewoners de di-Fiets inzetten. Deze fiets is gekoppeld aan een tv- scherm, computer en hometrainer waarmee de cliënt die niet meer zelfstandig kan fietsen toch een ware fietsbeleving krijgt. Met een sensor rond de enkel of aan het pedaal wordt de trapbeweging opgevangen en draadloos overgebracht. Dit signaal wordt gebruikt om de videobeelden aan te sturen, waardoor de beleving dat er ‘echt’ buiten wordt gefietst realistischer. Naast het plezier roept het ook herinneringen op doordat de video’s afgestemd kunnen worden op de gebruikers en dus lokale opnamen kunnen zijn. De di-fiets
maakt het voor onze bewoners mogelijk om de wereld te verkennen.

Doel

De di-fiets maakt het voor de bewoners van Sevagram mogelijk om de wereld grenzeloos te ontdekken, oude herinneringen op te halen en op een simpele manier in beweging te blijven door middel van virtuele en interactieve fietstochten. Je kiest een van de mooie routes en binnen enkele seconden fiets je door je favoriete omgeving. Het leuke is: op kruispunten bepaal je zelf waar je naartoe gaat. De fietser neemt het heft weer in eigen handen door zelf te kiezen of hij naar rechts of links afslaat.
De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft onze cliënten het gevoel dat zij eropuit zijn. De di-fiets stimuleert de mensen om langer te bewegen. En zorgt voor een lach op hun gezicht.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Sevagram Verwenzorg

Projectleider

Paula Snijders

Telefoonnummer

06-23800133

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO